Opsparing af energi i vandtårne

Det største problem med vedvarende energikilder er at de ofte ikke er særligt stabile, især vindmøller som vi må forvente skal danne rygraden i denne energiforsyning i mange år fremover, forudsætter at vi kan opspare energien når den er der.
Et oplagt sted at opspare denne energi er i vandtårne. Den samlede energimængde i et enkelt vandtårn er godt nok begrænset, men da topbelastningsperioden for både vand og el falder sammen vil vandtårne både kunne opspare "overskudsenergi" og tage toppen af elforbruger i topbelastningsperioderne.

Vandtårnene skal naturligvis udstyres med en strømstyring der både tager hensyn til overskudsproduktion af strøm og efterspørgslen på vand.


Ud over traditionelle vandtårne som vi kender det her fra Hasle i Århus, kunne man forestille sig at indføre det som standard i høje bygninger, ligesom man kan lave det i forbindelse med idrætsanlæg, skoler og andet offentlig byggeri hvor der vil være mulighed for tilsyn.

Private boliger og virksomheder, der har højtliggende bygninger, kunne eventuelt tilbyde denne energiopsparing som en ydelse der kunne modregnes på deres eget vandforbrug, ligesom vi kender det fra privat el-produktion.


Ingen kommentarer: