Kunstige muskler.

Danfoss er begyndt at seriefabrikere verdens første kunstige muskel.
Den ligner et stykke køkkenfilm med metalpoler på.

Musklen er tre ting, en motor, en akkumulator og en akurator. Den har ingen energitab og bruger kun meget lidt energi. I modsætning til eksempelvis hydraulik er den fleksibel og vil selv kunne føle sig frem. En bevægelig del udstyret med en kunstig muskel vil derfor nemt kunne tilpasse sig forskellige situationer.

Det mest geniale i en energitankegang er dens evne til både at kunne producere og opbevare energi. Et par bukser med disse muskler indbygget, vil således kunne lade din telefor op mens du går. Eller man vil kunne genanvende den energi som en kran udløser når den sænker et emne. Man vil også kunne bruge den i bølgeanlæg, eller nemt kunne lave et motionscenter hvor man producerer energi. Musklen vil også sænke den energimængde en maskine skal bruge til at holde eksempelvis en ventil eller en lås fast. De hydrauliske eller elektromagnetiske mekanismer man bruger i dag har et stort passivt strømforbrug.

Naturligvis kan musklen også bruges som muskler i eksempelvis hjemmeplejen, hvor en ”muskeljakke” vil kunne støtte ved løft.

Ideerne er mange.
artikel om kunstige muskler i ingeniøren

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Kan man ikke lade sig inspirere af teknologien brugt i kinesiotape til fremstilling af kunstige muskler?
Har læst lidt om det på www.kinesiotapeonline.dk